Kona ONE Nederland (ofwel Aloha Kona ONE) Lucien van Delst: “Windsurfen is mijn passie”  

                                      

Windsurfen is een belangrijk deel van mijn leven; Ik ben verhuisd naar Noord Holland om dichter bij zee en meren te wonen; vakanties worden gevierd in de buurt van water; vrije tijd wordt zo ingericht dat er altijd tijd is voor windsurfen. Windsurfen heeft zo’n positieve invloed op mijn leven, dat ik dit met iedereen wil delen! Niet alleen door er over te praten, maar vooral door mensen te laten ervaren hoe leuk, inspirerend, bevrijdend en leerzaam windsurfen is en wat voor een positieve invloed dit heeft op de rest van je leven.

 

Windsurfen is mijn passie, het liefst sta ik iedere dag op het water, ongeacht windkracht en temperatuur. Oké bij min 10 graden Celsius en bij orkaankracht blijf ik aan de waterkant. Maar wat te doen als er weinig of geen wind is? Balen en wachten op meer wind? Mij niet gezien! Ik wil zelf bepalen wanneer er gewindsurft kan worden!

Op zoek dus naar veelzijdig materiaal waarmee gesurft kan worden met minimale windkracht en waarmee ervaringen en passie gedeeld kunnen worden.

Deze zoektocht bracht me in 2008 uiteindelijk bij Kona ONE. Het enige merk dat naast zijn producten ook een concept heeft opgezet om wedstrijden eerlijker, eenvoudiger en dus leuker te laten zijn.

Al snel had ik een setje voor mezelf gekocht en samen met een vriend en zijn zoon hebben we een paar jaar lang zoveel mogelijk wedstrijden bezocht in Nederland, België en Duitsland. We zijn zelfs naar Spanje, Zweden en Denemarken geweest. Oefening baart kunst en in 2009 heb ik mezelf Wereldkampioen Kona ONE mogen noemen!

Vanaf 2010 werd het wat rustiger rondom Kona ONE in Nederland. Voor Kona ONE wedstrijden konden we alleen nog maar in de Scandinavische landen en Frankrijk terecht. Onderwijl werd het mij meer en meer duidelijk dat Kona ONE het systeem is dat aansluit bij mijn passie; iedereen laten ervaren hoe leuk, inspirerend, bevrijdend en leerzaam windsurfen is.


Daarom heb ik in 2013 besloten om Kona ONE opnieuw in Nederland te introduceren. In dat jaar heb je Kona ONE vooral kunnen zien en ervaren tijdens de Holland Windsurf Series, bij Windsurfclub Aalsmeer, Windsurfvereniging Beekse Bergen en bij Zeilschool De Randmeren in Biddinghuizen.


Ook 2014 zijn er een aantal Kona ONE windsurf activiteiten georganiseerd waar een ieder die er aan deelgenomen heeft nog steeds veel plezier en met tevredenheid op terug blikken
!

Zoals de oprichting van de Kona Klasse NED en de eerste NK Kona Klasse 2014 te Reeuwijk.

Zie verslag bij het WATERSPORTVERBOND en de reportage (met dank aan Teunis van der Poel) NK Kona ONE te Reeuwijk 2014!!

 

Doe mee met de verschillende Kona ONE activiteiten en ervaar zelf hoe leuk, inspirerend, bevrijdend en leerzaam windsurfen is en wat voor een positieve invloed dit kan hebben op de rest van je leven.

 

Tot ziens, op het water!

 

Luciën van Delst

Kona ONE Windsurfing Nederland / Aloha Kona ONE